top of page

Starten met tennis? 7 tips

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2019

Denk je eraan om deze zomer je tennisracket nog eens van onder het stof te halen? Of ga je er eindelijk een aanschaffen en je eerste tennisstappen zetten? Wij geven je alvast een duwtje in de rug met deze zeven tennistips voor beginners!


Tip 1: volg les

Nee, je hoeft heus geen maanden of jaren les te volgen, maar enkele basislessen kunnen wonderen verrichten. Een ervaren tennisleraar zorgt ervoor dat je met een beperkt aantal lessen de basics onder de knie hebt, en zet je op het goede spoor. Daarna kan je volop (vrij) experimenteren!


Tip 2: zoek een andere beginner

Tennissen doe je met 2 of 4: wil je het voor iedereen leuk houden, dan is het aangeraden om samen te tennissen met partners van hetzelfde niveau. Zoek vrienden, familie of collega’s die samen met jou willen starten!


Tip 3: kijk rondom je

Ga gerust een kijkje nemen op de andere tennisterreinen in jouw club. Kijk naar de bewegingen en slagen van andere spelers en welk effect die hebben.


Tip 4: wees niet te competitief

Wil je meteen wedstrijden spelen? Dat kan zeker! Maar durf ook gerust “los” te spelen zonder te willen winnen, en experimenteer met verschillende shots. Als je je echt amuseert maakt het niet veel uit dat je prachtige dropshot net buiten de lijnen is beland.


Tip 5: warm je op voor je begint

Net zoals bij andere sporten warm je je best wat op voor je het terrein opstapt. Zo voorkom je blessures, en kan je een zekere routine opbouwen!


Tip 6: kies voor het juiste materiaal

Stevige tennisschoenen, aangepaste ballen, je tennisracket … Je hoeft zeker niet voor het duurste materiaal te kiezen, maar zorg er wel voor dat alles is afgestemd op jouw kracht, leeftijd en niveau!


Tip 7: kies voor een top tennisclub

Waregem tennis is de ideale club om te starten met tennis. Men biedt start to tennis lessen aan en goedkopere abonnementen voor starters. Voor meer info (lessen + tarieven,…) neem een kijkje op volgende website: www.waregemtennis.be


112 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page